Design & Inredning

Bloggartiklar om trendig design & inredning

Hur du inreder ditt hem på rätt sätt

När du ska inreda är det viktigt att hitta rätt balans för att skapa en harmoni i hemmet. Med rätt proportioner när du möblerar och inreder skapar du en bra balans. Exempelvis bör du välja rätt storlek på möbler utefter hur stort rummet är, dess golvyta och hur högt i tak det är. Nedan listar vi lite exempel:

Så här gör du i mindre rum med lågt i tak

Använd gärna ljusa färger på väggarna och taket får gärna vara vitt eller ljusare än väggarna. Möblerna du använder bör vara lite lägre och se till att ha lite luft mellan dina möbler.

Så här kan du göra med större rum med högt i tak

Här kan du använda en mörkare färg i taket än på väggarna. Större rum får gärna ha en mörkare nyans på golven också för att öka mysfaktorn. Ett större rum klarar också mer blandning av mönster och material.

Balansera rummet

Om du har en stor möbel mot en av väggarna, se till att kompensera detta med en stor möbel på motsatt vägg för bästa balans. En tumregel är att försöka göra så rummet "väger" lika mycket åt alla håll.

Lilla Åland stolar - tidlös design

Carl Malmstens mest sålda och älskade möbel Lilla Åland är pinnstolarnas pinnstol och en riktig klassiker. En mycket bearbetad stol med en given plats bland svenska möbelklassikerna. Se till att fynda Lilla Åland stolar hos Walfrid Svenssons Möbler idag!

Funderar Du på att anlita en Inredningsarkitekt?

Önskar du att ditt hem var lite mer unikt med sin inredning? Har du svårt att bestämma rätt färger och möbler? Eller fattas kanske tiden för att gå in på djupet och göra ditt hem riktigt snyggt? Har du dessa funderingar så är det inte fel att ta en titt på vad en inredningsarkitekt kan göra för dig. Behöver du hjälp med enstaka rum eller gäller det hela bostaden? Kanske behöver du ändra i planlösningen för att släppa in ljus? Beroende på hur omfattande projektet är kan en inredningsarkitekt under konsultation få fram vad just du skulle behöva.

Vintage & Second Hand-Inredning Online

I dessa tider kan det vara svårt att gå på loppis eller ta sig till fysiska vintagebutiker men då är second hand-butiker online ett bra val. Det är också bra för miljön, hjälper de utsatta företagen i dessa tider och utbudet blir mycket större då du enkelt kan kolla utbudet hos olika butiker från soffan hemifrån. Här är några tips att tänka på när du ska handla vintage eller second hand:

Utgå från din egen stil

Inspireras gärna av trender men du bör gå på din egen, personliga stil. Välj ut inredning och möbler som du verkligen gillar. Det blir mer hållbart om det är något du verkligen gillar, då lär du ha inredningen längre. Jag hittade t ex kakel till badrummet och barntapet till min sons rum via second hand.

Var kreativ

Försök att hitta nya användningsområden och tänk nytt om gamla saker. En skål kan bli en kruka, en gardin en duk etc. Din fantasi sätter gränserna!

Se dig runt innan du bestämmer dig

Idag finns många online-butiker när det kommer till vintage och second hand. Se till att se dig omkring, jämför priser, kvalitét och läs recensioner om hemsidorna och produkterna för att få en klar bild om vad du handlar. Se dig noga där hemma efte vad du egentligen behöver - kanske saknar du en taklampa eller vill satsa på en ny braskamin?

Loppis i Göteborg

I Göteborg kryllas det av spännande loppisar och antikaffärer. Utbudet från helgens vistelse var enorm. Allt från hugo boss sweatshirt till kontinentalsängar.Innan du åker till en annan stad för loppisar så är alltid ett bra tips att researcha innan du åker, för att vara föreberedd och veta butikernas öppettider och aktuella utubd.

Uppblåsbara pooler & Spabad

Hos Hemmashoppen.se hittar du ett brett sortiment av Uppblåsbara pooler till förmånliga priser! De uppblåsbara poolerna är från varumärket M-Spa som håller väldigt hög kvalitet. Passar för dig som är ensam eller för er som är en stor familj. Det finns uppblåsbara pooler i olika storlekar! Det finns även häftiga pooltillbehör som förgyller din poolupplevelse!

Glasräcken åt alla hus och smaker

Det stora utbudet av glasräcken ger oss större möjlighet att kunna hitta en lösning till just ditt hem. Vetro erbjuder rostfria och syrafasta altanräcken, balkongräcken, trappräcken, säkerhetsräcken och räcken för franskbalkong.

Älskar du histora och inredning?

Älskar du din hemstad? Längtar du efter en tid då allt var enklare och människor tog sig tid att uppskatta sin omgivning? I så fall är historiska kartor det perfekta sättet att visa din kärlek till din hemstad! På Historisehemmet.se säljer de gamla kartor över din stad i form av affischer. Att hänga upp gamla kartor på väggen och lyfta fram hemstadens historia blir allt mer populärt i Sverige. Deras utbud av kartor sträcker sig tillbaka till 1600-talet, så du kan hitta en karta över din stad från vilken tidsepok som helst!

Moderna kök med stora möjligheter

Varje skåp Lidhults tillverkar har alltid en massiv front på stommen som gör köken båda snygga och hållbara. Alltid med en kvalitet och en känsla som vi på Lidhults är stolta över. Oavset om det är ett retrokök ett klassiskt eller moderna kök.

Ekologiskt te och Ekologiskt kaffe

Nabo är certifierade som en ekologisk producent av Ekologiskt te och Ekologiskt kaffe. Det ställs därför höga krav på spårbarhet och dokumentation av hanteringen. Jag älskar ekologiskt kaffe och ekologiskt te då det ger en godare eftersmak, både i munnen och samvetet. Nabostore.se erbjuder ett stort sortiment av kaffe och te, och där finns garanterat någon variant som passar dina smaklökar!

Bloggartiklar om inredning & design

En sida med de senaste trenderna!